Rasismi

 Rasismia ei hyväksytä

Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ puhui seuralaisilleen, vitsaili heidän kanssaan ja kuunteli heidän tarpeitaan. Hän korjasi kaikki virheet, joita näki heidän tekevän, etenkin rotuun liittyvät. Abu Huraira Image result for ‫رضي الله عنها‬‎ sanoi: “Kaksi ihmistä kirosivat toisiaan ja toinen ivasi toista nöyryyttämällä tämän äitiä. Tämä kantautui Profeetan, Allah häntä ylistäköön, korviin, ja hän kutsui miehen ja sanoi: ‘Pilkkasitko hänen äitiään?’ ja toisteli kysymystä. Mies sanoi: ‘Oi, Allahin lähettiläs, pyydä Allahia antamaan minulle anteeksi.’ Tämä sanoi hänelle: ‘Nosta pääsi ja katso, sinä et ole toista parempi, olipa tämä puna- tai mustaihoinen. Kukaan ei ole toista parempi muuten kuin hurskauden kautta.’” (Ibn Rahawaih)

Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ ei sietänyt kenestäkään tehtävän pilkkaa. Kerran, kun hänen seuralaisensa istuivat yhdessä ja Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ ei ollut vielä tullut, muiden muassa Khalid b. al-Walid, Abdurrahmann b. Auf, Bilal b. Abi Rabah ja Abu Dharr Related image olivat kokoontuneet. Ainoa tummaihoinen läsnäolija oli Bilal Abessinialainen. Abu Dharr Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ alkoi puhua ja Bilal Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎korjasi häntä. Abu Dharr Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ huudahti vihaisesti: “Jopa sinä, mustan naisen lapsi, yrität korjata minua?” Bilal nousi, silminnähden loukkaantuneena ja sanoi: “Kautta Allahin, kerron sinusta Profeetalle.”

Hän meni kertomaan tälle, mitä oli tapahtunut ja Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ suuttui pahasti. Abu Dharr Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ kiirehti Profeetan Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ luo ja sanoi: “Assalamu Alaika (rauha olkoon kanssasi), oi Allahin lähettiläs.” Abu Dharr sanoi: “En ole varma, vastasiko hän tervehdykseen, sillä hän oli hirveän vihainen.” Sitten tämä sanoi: “Oi, Abu Dharr! Oletko nöyryyttänyt häntä hänen äitinsä tähden? Totisesti olet mies, jossa on piirteitä esi-islamilaiselta ajalta!” Abu Dharr Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ itki ja sanoi: “Oi, Allahin lähettiläs, pyydä Allahia suomaan minulle anteeksi.” Hän lähti moskeijasta itkien ja nähdessään Bilalin, laittoi päänsä maahan ja sanoi Bilalille: “Oi, Bilal, en siirry asennostani ennen kuin laitat jalkasi päähäni. Sinä olet kunnianarvoisa ja minä olen häpeällinen.” Bilal itki ja suuteli Abu Dharria Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ poskelle ja sanoi: “Kasvoille, jotka ovat painuneet maahan, ei pidä astua jalalla; enemmin suudeltava.” (Bukhari)

Bilal oli upea mies. Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ sanoi hänelle: “Oi, Bilal, kerro minulle tekemäsi teko, jonka uskot olevan suurin Allahin silmissä, sillä totisesti olen kuullut askeleesi Taivaassa!” Bilal sanoi: “Rakkain teko, jonka tein Allahin vuoksi on että aina kun olen tehnyt wudhun (puhdistautuminen), olen tehnyt jokaisen rukouksen, jonka olen sen jälkeen voinut tehdä.” (Bukhari)

Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ arvosti näitä ihmisiä niin suuresti, että istui säännöllisesti heidän kanssaan. Kerran kun Bilal, Suhaib ja Ammar istuivat Profeetan Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ kanssa, quraishin edustaja tuli ja nähdessään Seuralaiset hänen kanssaan, sanoi: “Haluamme sinun antavan meille aikaa, jolloin voimme istua kanssasi. Haluamme arabien tietävän asemamme ja kunniamme ja edustajien tulevan luoksesi, mutta meitä nolostuttaa, että ihmiset näkevät meidät sinun kanssasi samalla kun nämä köyhät istuvat kanssasi.” Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ sanoi: “Hyvä on” ja kutsui Alia kirjoittamaan jotain tästä asiasta. Mutta ennen kuin mitään tapahtui, Allahilta laskeutui käsky:

“Äläkä karkoita pois niitä, jotka rukoilevat Herraansa aamuin ja illoin halaten Hänen läheisyyttään. Ei ole sinun asiasi tehdä tiliä heistä, eivätkä he ole vastuussa sinusta24; karkoittaessasi heidät tulisit sinäkin väärintekijäksi. Me koettelemme heitä toistensa kautta aina siihen saakka, että he sanovat: »Nämäkö ovat niitä joukostamme, joille Jumala on suonut armonsa?» Eikö Jumala arvaa, ketkä ovat kiitollisia? Kun luoksesi tulevat ne, jotka uskovat tunnusmerkkeihimme, sano: »Rauha olkoon teille! Herranne on pidättänyt itselleen laupeuden: jos joku teistä tekee väärin ymmärtämättömyydessään ja sitten kääntyy ja tekee oikein, niin on Hän armollinen ja lempeä.»” (6:52-54)

Profeetta Image result for ‫صلى الله عليه وسلم‬‎ nakkasi sivuun kirjeen, jonka oli aikonut heille kirjoituttaa, ja sanoi: “Rauha olkoon teidän kanssanne. Teidän Herranne on julistanut teille armonsa.” (Ibn Majah)

(Visited 39 times, 1 visits today)